Môj impulz začať

impulz začať cgm

Ahojte moje milé kučierky,
toto je oficiálne prvý príspevok na tomto blogu. Chcem vám napísať o tom, čo ma viedlo začať s touto metódou. Kde bol ten impulz zatvoriť žehličku na štyri zámky doma do skrine.

MÁM KUČERAVÉ VLASY! Teraz to viem hrdo vyhlásiť bez toho, aby som popri tom prevracala očami. Prečo? Sme ženy a chceme vždy to, čo nemáme. V mojom prípade to boli krásne uhladené rovné vlasy, ktoré sú ukladané jeden vedľa druhého. To bola moja definícia krásny vlasov, ktorých som chcela byť majiteľkou. Tak to však nebolo a v puberte (kde sa beztak nemáte radi snáď pre všetko) sa moje vlnité vlasy začali ešte viac stáčať a stávali sa kučeravými. Tá vzdialenosť od mnou považovaných dokonalých vlasov sa ešte zväčšila. Okej, keď už nemám mať dokonale rovné vlasy, ktoré si môžem počas dňa len tak prečesať hrebeňom, tak nech sú moje kučery krásne definované s veľkými lokničkami na koncoch…lenže neboli!

Aby som urýchlila dej, jasné, že som si neskôr začala vlasy žehliť a rôznymi inými spôsobmi vyrovnávať.  Bolo tomu však oveľa neskôr ako by ste si boli mysleli. Dlho som držala nedobrovoľne stranu kučeravých až som si povedala dosť! Obdobie kedy som si mechanicky (aj chemicky) rovnala vlasy trvalo asi 6 rokov. Až v bode, keď moje vlasy vyzerali všelijako len nie zdravo, som vzdala aj toto žehliace obdobie. Sadla za počítať a dlhé hodiny prehľadávala internet… až sa mi  nechcelo veriť, že neexistuje nič, čo by podporilo aj prirodzené kučery. Skúšala som a skúšala a po nezdarných pokusoch to opäť uzavrela ako “nemožné”. V priebehu roka 2019 som narazil na metódu kučeravých dievčat (cgm) náhodne…opät nastalo krútenie hlavou so slovami “to určite nebude fungovať” ale za pokus nič nedám. A ani veľmi nefungovalo! Bola som stratená v pojmoch, technikách a po dvoch nevydarených pokusoch som túto metódu na pár mesiacov odložila, aby som sa k nej neskôr opäť vrátila s väčším odhodlaním.

Jasné, že to nebola jedna báseň hneď na začiatku a možno by som to aj vzdala ale niečo mi hovorilo -neprestávaj- (pravdepodobne to boli moje vlasy, ktoré mi to jemne šepkali do ucha po tom, ako som znovu začala pokukovať po žehličke v skrini). Každopádne som neprestala a dnes som za to vďačná.

Tento blog je aj mojou cestou, ktorá sa oficiálne začala v decembri 2019 a neoficiálne už pred rokmi, keď som stála pred zrkadlom a neverila, že neexistuje správny návod ako sa o kučery starať. Verím, že pomôže mnohým ako som bola ja, ktoré hľadajú tú správnu cestu, že informácie na jednom mieste budú pre vás užitočné a že spolu zmeníme pohľad na náš kučeravý svet.

Ako ste začínali vy? Ako ste sa dostali k tejto metóde? A čo bolo to, čo vás udržalo pri myšlienke neprestať? Poteším sa vašim komentárom.

Veronika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.